Het laatste nieuws

Automatisering, Tebra blijft innoveren

19 januari 2022

snn

Tebra is specialist in het produceren en slijpen van messen (zeer bijzondere vormen zie website) Het productieproces is arbeidsintensief en de vraag naar messen en slijpen ervan neemt jaarlijks toe. Om uitval van werknemers te voorkomen en de vraag aan messen in de toekomst aan te kunnen, is automatisering een must.

Het produceren van fritesmessen en het polijsten, lasermerken en schoonmaken van messen is als testcase onderzocht.Er is voor dit productie traject een proefproject gestart met ondersteuning van de EU.

Er is een technische analyse gemaakt van de mogelijkheden om de productie te robotiseren. Op belangrijke onderdelen zijn haalbaarheidsstudies gemaakt (zowel technisch als financieel). Op basis daarvan is proefproject gestart voor die onderdelen die haalbaar zijn.

Op basis van het haalbare ontwerp is er een detailuitwerking gemaakt van het concept. Deze uitwerking resulteert in een cad dossier. Op basis van het cad dossier zijn materialen ingekocht en is een demonstratieopstelling gebouwd. Deze demonstratieopstelling wordt op dit moment getest en de resultaten worden gebruikt om te komen tot een definitief eindontwerp.

Tebra blijft innoveren.

 


Naar nieuwsoverzicht