Het laatste nieuws

Tebra werkt met de Ipsen TurboTreater 2 vacuümoven

07 december 2016

ipsen

Sinds december 2016 werkt Tebra met haar eigen vacuümoven. Er is gekozen voor de Ipsen TurboTreater 2. Het voordeel van een dergelijke oven is dat deze volledig computer gestuurd is waardoor het hardingsproces extra gedetailleerd bestuurd en gemonitord kan worden. Een bijkomend voordeel van het computersysteem is dat alle historie van hardingscharges en bijbehorende processen voor lange tijd vastliggen. 

Ontdek de voordelen van de Turbotreater

De vacuümoven van Ipsen hardt en ontlaat nauwkeurig volgens de ingestelde parameters. Hierdoor is het mogelijk om gericht te werken aan het optimaal harden van onze producten. Dit resulteert in de beste kwaliteit machinemessen voor onze klanten. 

Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om onze cirkelmessen, speciale messen en lange messen met een minimum aan maatverandering te harden. Hierdoor zijn de messen minder krom en wordt er minder spanning in het materiaal aangebracht tijdens de eindbewerking. Dit leidt tot producten van betere kwaliteit. 

De beheerste hardingskwaliteit is ook voordelig voor de beheersing van de planning en dus de leverbetrouwbaarheid. 

Duurzamer werken met de vacuümoven

De Ipsen TurboTreater verlaagd de cyclustijden tot 20% en verbruikt tot 40% minder gas. Hierdoor werkt de vacuümoven niet alleen aan een beter verhardingsproces voor industriemessen, maar draagt het ook zijn steentje bij aan het milieu. 

Wat kan Tebra voor u betekenen?

Door de combinatie van deze geavanceerde oven met onze materiaalkennis en onze brede mogelijkheden op het gebied van verspanen en slijpen kunnen we messen en geharde precisie onderdelen leveren die aan hoge kwaliteitseisen voldoen.
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens of u kunt het contactformulier invullen.

Contact:
Telefoon: 0528 272898
E-mail: info@tebra.nl


Naar nieuwsoverzicht