Het laatste nieuws

Roterend snijgereedschap
Draai probleemloos Snijwals

Tebra onderscheidt zich in ontwerp, productie en onderhoud van roterende snijwalsen en embossing walsen. Met meer dan 50 jaar ervaring in de snijtechnologie bedienen wij al decennia lang klanten over de hele wereld. Kortom: 'Tebra weet waar het om draait'. Ervaring, precisie en kennis van materialen zorgen voor een maximale standtijd. De exacte en op de toepassing afgestemde afwerking van de snijlijn is een van onze gewaardeerde specialismen. Bij bieden een compleet leveringsprogramma voor snijwalsen.

Nieuwe snijwals laten maken

Tebra is specialist in ontwerp en productie van snijwalsen met een zeer hoge standtijd, slijtvastheid en nauwkeurigheid (tot 5 µm). Uw wensen zijn ons uitgangspunt bij productie. Bij ontwerp houden we rekening met het te snijden materiaal, de ruwheid, de hoogte en de breedte van de snit. Ons machinepark is geschikt om walsen te produceren tot een diameter van Ø620 en tot een lengte van 2000mm tussen de centers. De snijwals en de onderwals kunnen worden uitgevoerd in gereedschapsstaal, PM materialen of hardmetaal.

Nieuwe loopringen laten maken


Heeft u een nieuwe loopring nodig voor uw snijwals? Wij maken een tekening van de benodigde loopringen en de bijhorende wals. De loopringen worden vervolgens vervaardigd en op de oude wals gemonteerd. Daarna wordt het geheel geslepen.

Snijwalsen laten onderhouden of reparen
Microslijpen

Naast productie vraagt ook advisering en service aan bestaande walsen om deskundigheid en precisie. Tebra beschikt over een team met jarenlange ervaring dat bedreven is in revisie, onderhoud en reparatie van walsen, roterende snijdelen, industriële machinemessen en profielmessen van gehard staal, HSS of hardmetaal. Deze dienst is gericht op een hoge productnauwkeurigheid en een zeer lange standtijd. Door middel van het microscopisch slijpen zijn we in staat om de snijlijnen op de walsen exact af te werken. We overleggen intensief met de klant om de levensduur van de walsen nog meer te verlengen. Producten worden uitvoerig getest alvorens ze worden verstuurd.

Snijwalsen opspuiten

Ingelopen passingen van snijwalsen tot een formaat van Ø 620x2000 kunnen worden opgespoten. Walsen worden voorzien van een nieuwe coating met verbeterde productie eigenschappen. De nieuwe coating heeft een hogere hardheid, krasvastheid, slijtweerstand en corrosiebestendigheid.

Snijwalsen Snijwalsen

Het laten servicen van cassettes

Bij aanlevering van cassettes met snijwalsen wordt ook de cassette volledig nagekeken en schoongemaakt. De lagers worden gecontroleerd en gesmeerd. De cassette wordt gereinigd. Gevonden gebreken worden met u besproken.

Bijhouden van een digitaal Life Cycle Rapport

Het Life Cycle Rapport maakt het mogelijk om de kosten van het snijden nauwlettend in de gaten te houden. Veranderingen worden gerelateerd aan de gemaakte snijkosten. Het rapport kan te allen tijde opgevraagd worden.

Snijwalsen laten slijpen

Jarenlange ervaring met precisie-slijpen stelt ons in staat om een perfect snijgeometrie aan te brengen met een zeer hoge rondloop nauwkeurigheid. De perfecte afwerking van het slijpwerk zorgt voor een schone snit en een hoge standtijd. Voor verzending worden de walsen uitvoerig getest. 

Meer weten over roterend snijgereedschap?                     

Voor vragen over roterend snijgereedschap als een snijwals of een roterend snijgedeelte voor in uw productieproces staan we u graag te woord.