Het laatste nieuws

Frietmessen
voor watersnijsystemen

Onze frietmessen(fritesmessen) voor watersnijsystemen hebben hun weg naar de frietindustrie al tientallen jaren gevonden. In de frietindustrie weet men dat het juist snijden van de aardappel invloed heeft op de kwaliteit van het eindproduct. Er worden diverse messen gebruikt om frites in verschillende formaten te snijden. Messen voor kleine franse frietjes snijden de aardappelen in stukjes van 7 x 7 mm. Grote steakhouse  frites van circa 10 x 20 mm groot vragen weer om andere messen.

We leveren machinemessen voor de snijsystemen van:

Messen voor het snijden van kreukelfriet

Naast patatmessen voor een vlakke snit leveren we messen voor kronkelfrites en messen voor snijden van partjes (deelmessen) en messenblokken. De combinatie van juist materiaal, perfecte slijpprocedure, nauwkeurige afwerking van de snijkant geven een perfecte snit met weinig sliertvorming.  Beschadiging van het product wordt op deze wijze tot een minimum beperkt, terwijl vormvastheid en snijkwaliteit behouden blijven. Een schone snit leidt tot minder vet gebakken frites. Maar ook het snijproces verloopt met minder problemen. Uiteraard worden de messen na het slijpen ontbraamd en schoongemaakt. Zo weet u zeker dat u met de messen op een verantwoorde wijze kreukelfriet kunt produceren.

Snijblokken

Vanwege onze omvangrijke verspanende afdeling zijn we in staat de messenblokken voor patatmessen te maken. Of het nu om blokken van kunststof of roestvast staal betreft; precisie is gegarandeerd.

Meer weten over patatmessen van Tebra?

De patatmessen van Tebra kunnen op maat voor u worden gemaakt, zodat deze altijd in uw machine passen. Heeft u vragen over maatwerk en de kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op.