Het laatste nieuws

Kwaliteit

Waarborging en optimalisatie van het proces

De kwaliteit van de machinemessen is afhankelijk van verschillende facetten, namelijk:

Om al deze onderdelen te optimaliseren en de kwaliteit te waarborgen doen we continumateriaalonderzoek. Ook hebben we de gehele productie
in eigen huis, zodat we de kwaliteit tijdens hetgehele productieproces kunnen bewaken. Ons materiaal wordt ingekocht met een certificaat.

Materiaalonderzoek

We doen zelf materiaalonderzoek om de belangrijke aspecten van de kwaliteit van de messen te monitoren.De analyses die we uitvoeren geven inzicht in de materiaalstructuur, de breukgevoeligheid en deroestvastheid van de messen.

Hardingsproces van de messen

Voor het bereiken van de optimale kwaliteit is het hardingsproces van de messen belangrijk. De warmtebehandeling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Verschillende behandelingen resulteren soms in een groot verschil in kwaliteit. We hebben een eigen harderij waarin we er voortdurend aan werken om de kwaliteit te optimaliseren.

Eigen vacuüm oven

We beschikken over een volledig computergestuurde vacuüm oven. Deze vacuüm oven zetten we alleen in voor eigen productie waardoor we messen op hoog kwaliteitsniveau kunnen produceren. De moderne oven stelt ons in staat om het hardingsproces zeer nauwgezet te regelen wat zorgt voor een goede beheersing van de kwaliteit en betrouwbare en flexibelere levertijden van de messen. Door middel van het materiaalonderzoek kunnen we onze hardingsparameters steeds verder optimaliseren en zijn we in staat om de messen steeds betere eigenschappen geven.