Het laatste nieuws

Tebra; partner voor fruit- en groenteverwerking

Tebra levert aan al sinds dag en dauw machinemessgroenten verwerkingen voor groente- en fruitsnijmachines. In de AGF sector zijn innovaties noodzakelijk om aan de vraag en wensen van de consument en retailers te kunnen voldoen. Het machinaal snijden van groente en fruit vraagt voortdurend om optimalisatie van uw productieproces. Bij het verwerken van groenten en fruit is het van belang dat de natuurlijke eigenschappen als knapperigheid, kleur, geur en smaak behouden blijven. Tebra begrijpt dat als geen ander. Grote hoeveelheden groenten en fruit moeten snel, efficiënt en hygiënisch versneden kunnen worden. Voor het verwerken van groenten en fruit tot blokjes, reepjes, of schijfjes denken wij dan ook graag met u mee in de totale snijoplossing!

Ons aanbod messen voor het snijden van groente en fruit

Wij zijn bekend met verschillende verwerkingssystemen en snijmethodes. Zo produceren wij onder andere raspmessen, messen in trechtervorm om het hart uit een krop te snijden en schilmessen om de vezelige schil van asperges te verwijderen. Belangrijk in het snijproces is dat de messen scherp zijn. Bij scherpe messen is het snijoppervlakte beter en worden minder cellen beschadigd waardoor er minder snel bederf optreedt. Veel bekende machinemessen herkennen we aan de hand van het artikelnummer. Mocht het mes onbekend zijn dan kunnen we maatwerk messen maken.

Kwaliteits machinemessen voor voedselverwerkende machines

Onze bewerkingen zijn afgestemd op optimale slijtvastheid bij behoud van maximale taaiheid. Natuurlijk wordt hierbij de roestvastheid van de messen geborgd. Bij extreme eisen aan de corrossiebestendigheid wordt het materiaal speciaal gehard en behandeld om hieraan te voldoen. Er gezorgd voor scherpe messen die de groentes zo schoon mogelijk snijden zodat u ook aan de gestelde HACCP-eisen kunt voldoen. De messen worden ultrasoon gewassen voordat ze worden verpakt. Zo hebben ze niet alleen een scherpe snit maar ook een echt schone snit.

bullet Lid Koninklijke Metaalunie

bullet Korte levertijd

bullet Maatwerk mogelijk

 

Meer informatie over messen voor groenteproductie?

Bent u op zoek naar een passende oplossing voor het snijden van (conserven)groenten of fruit. De messen van Tebra zijn zeker ook inzetbaar binnen uw productieproces. Wij vertellen u graag meer over onze lijn met groentemessen. Ook voor een speciaal snijvraagstuk kunt u contact opnemen.