Het laatste nieuws

Materiaalonderzoek 
Waarborging en optimalisatie van de kwaliteit van onze machinemessen

De kwaliteit van de machinemessen is afhankelijk van verschillende facetten, namelijk:

Om al deze onderdelen te optimaliseren en de kwaliteit te waarborgen doen we continu materiaalonderzoek. Ook hebben we de gehele productie in eigen huis, zodat we de kwaliteit tijdens het gehele productieproces kunnen bewaken. Ons materiaal wordt ingekocht met een certificaat.

Materiaalonderzoek

We doen zelf materiaalonderzoek om de belangrijke aspecten van de kwaliteit van de messen te monitoren. De analyses die we uitvoeren geven inzicht in de materiaalstructuur, de breukgevoeligheid en de roestvastheid van de messen.

Hardingsproces van de messen

Voor het bereiken van de optimale kwaliteit is het hardingsproces van de messen belangrijk. De warmtebehandeling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Verschillende behandelingen resulteren soms in een groot verschil in kwaliteit. We hebben een eigen harderij waarin we er voortdurend aan werken om de kwaliteit te optimaliseren.

Eigen vacuüm oven

vacuum oven tebra messenOok beschikken we over een vacuüm oven (Ipsen Turbotreater2) die volledig computergestuurd is. Deze vacuüm oven zetten we alleen in voor eigen productie waardoor we messen op hoog kwaliteitsniveau kunnen produceren. De moderne oven stelt ons in staat om het hardingsproces zeer nauwgezet te regelen. Hierdoor lopen we niet tegen verrassingen aan wat zorgt voor een goede beheersing van de kwaliteit en veel betrouwbare en flexibelere levertijden van de messen.

Hardingsparameters

Het is van groot belang dat het harden van de messen zorgvuldig en met de best beschikbare parameters gebeurt. Hiermee zorgen we ervoor dat het materiaal dat we zorgvuldig selecteren ook de hoogste kwaliteit heeft. Door middel van het materiaalonderzoek dat we doen kunnen we deze hardingsparameters steeds verder optimaliseren. En door de eigen hardingsresultaten te onderzoeken zijn we in staat om de messen steeds betere eigenschappen geven. 

Kwaliteitscontrole van de messen

Controle tijdens de productie

Binnen de productie tekenen de medewerkers hun werkzaamheden af op de productie bon en worden de gewerkte uren geklokt. Al onze messen worden gemerkt met het productieordernummer waarop ze gemaakt zijn. Wanneer er een issue zou zijn met de producten dan kunnen we nauwkeurig terugvinden wat er is gebeurd tijdens de productie en wie er aan gewerkt hebben. 

Al onze messen worden voor het verlaten van de fabriek gekeurd. Daarvoor is er een eindcontrole station met vaste controleurs. Alleen na goedkeuringen en aftekening op de productieorder door een controleur gaan onze messen op transport of in opslag.

Levering

We besteden veel aandacht aan de verpakking en het merken van de messen. Hierdoor willen we de handlingkosten voor de klant minimaliseren. Op aanvraag kunnen de producten geleverd worden met een meetrapport.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0528 272 898 of vul het contactformulier in.